Saturday, January 23, 2010

Contoh Surat Rayuan Haji

Sejak seminggu lepas ramai yg masuk email sy minta contoh surat rayuan haji. sy minta maaf sebab x dapat nak hantar kerana contoh surat tu x ada dalam komputer. Sebab sy baru format komputer. Tadi semasa saya susun fail dalam pen drive terjumpat contoh surat tu. Jadi sy lampirkan contoh surat untuk semua pengunjung blog.


******alamat********
*************
Kampung Gemang
17700 Ayer Lanas
Jeli, Kelantan

Ibu Pejabat Lembaga Tabung Haji,
Bahagian Pengendalian Haji,
201, Jalan Tun Razak, Tarikh : 5 Januari 2009
50732 Kuala Lumpur.

Tuan,

RAYUAN UNTUK MENDAPATKAN PENEMPATAN HAJI BAGI TAHUN HIJRAH 1430 /TAHUN MASEHI 2009
No. Akaun : ***************
No Akaun : ****************

Kami dengan segala hormatnya merujuk kepada perkara yang tersebut di atas.

1. Untuk makluman tuan, kami adalah merupakan golongan yang telah disenaraikan untuk mengerjakan haji pada 1435 Hijrah /Tahun 2015 Masihi.

2. Kami dengan sukacitanya merayu kepada pihak tuan untuk mendapatkan tempat haji pada tahun 1430 Hijrah / Tahun 2009 Masihi berdasarkan sebab-sebab berikut:


i. Usia kami yang dianggap lanjut dan semakin meningkat ini akan menghalang kami daripada mengerjakankan ibadat haji dengan sempurna sekiranya kami tidak dapat menunaikannya dalam masa yang terdekat.

ii. Kesihatan kami yang masih baik pada masa sekarang akan memberikan keyakinan kami untuk megerjakan ibadat haji dengan sempurna berbanding dengan masa hadapan di mana dengan kelanjuatan usia berkemungkinan kesihatan akan terjejas.

3. Kami berharap pihak tuan akan meneliti dan seterusnya menerima rayuan ini dengan kadar yang segera supaya kami dapat melengkapkan diri dengan persediaan untuk menunaikan ibadat haji.

Kerjasama daripada pihak tuan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Sekian, terima kasih,

Yang Benar,

___________________ _____________________

nama

No K/P :************** No K/P : ************